torek, 16. avgust 2016

DIY: Očisti čopiče v minuti!


Verjetno se nas kar večina strinja da je čiščenje čopičev "najbolj naporno" delo hihi. Slišala sem že za milijone nasvetov kako hitreje očistiti čopiče, za različne sestavine, ampak jih nikoli nisem preizkušala, vse do zdaj. Ker se na spletu dandanes najde že svega i svašta, sem našla tudi tale zanimiv DIY (do it yourself - naredi sam) sicer sem ga malenkost "poenostavila", oziroma uporabila karton namesto plastike.


1. Vzemi kos plastike, priporočam ti da je podolgovat in ozek, a ga boš lažje držala med čiščenjem. Če imaš kakšno plastično deščico raje uporabi le to, saj se ti voda in čistilo ne bosta prehajala skozi. Jaz sem uporabila pokrov od škatle za čevlje.

2. Za naslednji korak rabiš vroče lepilo, katero pustiš da se lepo segreje, to pa bo povzročilo lažji in lepši nanos na podlago. 

3. Na podlago z vročim lepilom ustvarjaj različne vzorce; pikice, črtice, vijuge... Nato počakaj da se posuši. Na čopič nanesi malenkost čistila oz. milo in malenkost vode da se razredči in čopič premikaj po vzorcu. Na koncu čopič še speri z vodo, podlago pa obriši z robčkom.Pikice uporabljam za večje čopiče, vijuge pa za manjše, v glavnem tiste ki jih uporabljam za očesni makeup.Upam da ti je objava v pomoč,
hvala da me bereš.
Laura♥